Bogdan Oproiu

Accesorii GoPro Hero #2

 Continui seria de accesorii GoPro, unele mi-au fost foarte folositoare, altele sunt încă în wishlist.

 

#1 Adaptor pentru Lego

Jucăriile Lego sunt foarte populare, pentru cele din gama TECHNIC există adaptoare aici și aici, disponibil la comandă pe Shapeways.

 

#2 Dome

Pentru filmări spectaculoase în apă, este necesară montarea unei semi-sfere, care să ofere un spaţiu între lentilă şi apă. Eu mi-am confecţionat unul dintr-un glob de plastic format din două semi sfere, care se găses la magazinele de arte plastice. Tutorial despre cum puteti confecţiona unul foarte ieftin şi rapid, dacă nu doriţi să cumpăraţi.

 

#3 Mâner cu trăgaci

Butoanele carcasei de protecţie sunt destule de dificil de acţionat. Acest maner oferit de KNEKT rezolvă acest inconveninent. Acesta poate fi folosit împreună cu dome-ul pentru filmare în apă.

 

#4 Adaptor trepied

Camerele de acțiune nu îsi au locul pe trepied, dar un trepied flexbil ca de exemplu Joby, oferă foarte multe posibilități de montare pe orice tip de formă. Adaptor-ul poate fi prin și în șuruburi, oferind rezistență maximă dar și o montare rapidă. Eu am cumparat unul de la Ishoot

 

#5 Role Trepied

Pentru trepied există un kit de role, care te ajută să transformi trepied-ul în slider, acestea se numesc CineSkates. Sunt compatibile cu trepied Joby sau Gorlia Pod.

 

Print screen dintr-o filmare realizată cu dome-ul confecționat de mine.