Bogdan Oproiu

Bicicletă Strider

Ceea mai interesantă bicicletă pentru copil. Deși sunt multe modele de biciclete pentru copii, eu am descoperit modelul celor de la Strider cel mai versatil și rezistent.

Bicicleta are mai multe kit-uri și accesorii după cum se poate observa și din imagini.

De la balansoar la ski bike și înapoi la bicicletă.

Bicicleta este ideală pentru copii cu vârste între 18 luni și 3 ani.

Bicicleta Strider se găsește în 3 modele Classic, Sport și Pro. Toate cele 3 modele au aceaeși mărime la cadru și roți, modelul pro are cadru de aluminiu iar celelalte două din fier.

Cockpit-ul este foarte spațios (spațiul dintre șa și ghidon, mai exact zona zona unde copilul își mută centru de greutate pentru a împinge bicicletă). Cockpit-ul este ușor de personalizat, în funcție de înălțimea copilului. Practic, bicicleta poate fi ajustată periodic odata cu creșterea copilului. Modelele Sport și Pro se pot regla ușor, pentru modelul Classic este nevoie de chei fixe sau tubulare.

Geometria bicicletei ajută copilul să învețe rapid cum stă treaba cu echilibru.

Cauciucurile sunt solide, deci nu avem grija penelor, însă aderența nu este asemănătoare cu cea oferitp de cauciuc-ul clasic cu cameră.

Învată copilul să își mențină echilibrul înaintea învățării pedalării, dezvoltarea echilibrului, măreștei vigilența și abilitățile specifice mersului cu bicicleta, înainte de a pedala.

Dimensiunea bicicletei este 75 x 38 x 56 cm. Are 3 Kg iar greutatea maximă admisă pentru copil este de 27 Kg.

Adelin o folosește și prin casă, avantajul fiind ca o poate manevra singur.

După cum se observă în poza de mai sus, am montat o roată de MBS (mountain board), pentru ca Adelin să o folosească de la vârsta de 1 an. Plus roți ajutătoare.