Bogdan Oproiu

Downhill la Piatra Neamt

Piatra Neamț este un oraș minunat, care oferă multe activități în natură.

Aproape de fiecare dată când ajung acolo, merg la ski, downhill printre altele.

Astazi mă voi concentra mai mult pe partea de downhill, nu doar pentru că este vară, ci pentru că urmează să merg următoarele zile.

 

Traseul este tehnic, potiuni scurte de linie dreaptă, viraje cu vizibilitate redusă (datorită vegetatie bogate și/sau alte obsatacole naturale)

Trambulinile sunt dificile, deși sunt mici în comparație cu cele de motocross, nu mă simt confortabil sâ le încerc (poate cu 10 ani în urmă, nu reprezentau o provocare)

Nu este nevoie să impingi de bicicletă la deal, în oraș exista o gondolă (10 lei urcarea), rideri locali te ajută imediat.Iar în drum spre gondolă, poți trece pe la magazin/service dacă ai avut ghinionul să strici bicicleta.

După fiecare drum facut la Piatra Neamț cu bicicleta de downhill, am schimbat piese sau le-am reglat după stilul meu de mers, iar diferențele sunt vizibile în manevrabilitate, ceea ce este foarte important pentru siguranță si încredere atunci când practici un sport extrem.

Tare ca piatra a ajuns la ediția 11 și are loc pe 23-24 iulie, anul trecut am facut galerie și am admirat sariturile spectaculoase din timpul concursului.