Bogdan Oproiu

Motocicleta pentru copii

Când/unde/cu cine/cu ce/de ce și mai ales cum îmi învăț copilul, să meargă cu motocicleta?

Se întâmpă des să fiu întrebat: "Unde poți lua lecții de motocross/enduro?" sau "De unde pot cumpăra motocicletă?"

În general sunt persoane care vor să îșî inițieze copii în acest sport, iar despre asta vreau sa vorbesc astăzi în acest articol.

 

                 Unde învățăm copii motocross și cu ce !?

 

În zona de sud a țarii, Adrian Răduță oferă pachetul complet(motocicletă,traseu,lecții de motocross/enduro).Pentru ceilalți din provincie, sunt foarte multe cluburi în toată țara, îmi puteți trmite un mesaj și gasim o soluție.

Dacă dorești o motocicletă indiferent de marcă, putere, vechime. Bikeshop este plin de anunțuri pentru toate buzunarele.

Vărsta ideală este undeva la 4-5 ani, dar poate varia în funcție de copil, chiar dacă copilul este atras de motocicletă, lucrurile se pot schimba dramatic, când aceasta este pornită și face zgomot, lafel se poate întămpla și dacă se lovește.

Încurajați copilul să se urce înapoi pe motor, dacă a căzut, dar nu îl forțați(doar daca doriți să nu mai vrea niciodată să meargă cu motocicleta).

Foarte important este ca micuțul motociclist să aibe echipamentul corespunzător și complet. 

Cască

Cizme

Ochelari

Mănuși

Armură

Genunchere

Echipament nou, gasiti aici pentru copii și adulți.

Mai jos Yamaha Pw50 vs. Ktm Sx50.

Ideal, înainte de a fi inițiat în motocross, ar fi ceva experiență pe bicicletă fără roți ajutătoare (gen Strider). Deoarece bicicleta este mai ușoară decât o motocicletă, se poate obta pentru roți ajutătoare și la motocicleta copilului.

 

                Motociclete noi pentru copii de la Yamaha și Ktm 

 

Pentru cei care vor să își învețe copii să meargă cu motocicleta, de la vârste fragede, dar au un buget mic. Astazi vă prezint soluția adoptată de mine și fratele meu.

Am cumpărat motocicleta de pe internet, era într-o condiție proastă după cum se observă din poză. În mare parte, bună de dus la fier vechi.

O motocicletă japoneză gen Yamaha pw50 sau ktm sx50, poate fi scumpă, mai ales daca copilul nu va participa la curse.

Noi am ales o motocicletă chinezească, second hand(în general sunt împotriva chinezăriilor), la care am schimbat diverse piese.

Amortizorul a fost înlocuit cu unul de bicicletă, mai exact un Fox Van RC  de 190 mm cu arc de 600(tărie).

Frâne hidraulice de la shimano, sunt tot de bicicletă, pe față am reușit să găsmin un adaptor compatibil cu furca, la frâna spate am confecționat alt suport pe bascula, deoarece etrierul la bicicletă se montează pe stânga, iar motocicleta are frâna de spate pe partea dreaptă, ambele disc-uri sunt de 160 mm în diametru.

Acceleratie Domino (cu limitare)

Ghidon aluminiu 6065  

Mansoane Moose Racing

Află cum mă poți susține financiar sau sponsoriza.

Au fost modificate diverse componente, pentru îmbunătățire a manevrabilității(unghul de atac al furcii,forma și înălțimea ghidonului).

Motocicleta a fost recondiționată complet, personalizată și adugate noi elemente de siguranță. Pentru a o transporta la circuit este suficient de mică pentru a intra în portbagaj.

 

Avantajele de a îți învăța copilul acest sport:

Copilul devine disciplinat, respectuos,ambiționat, atent, concentrat

Un stil de viață sănătos și organizat

O bună coordonare între mâini,picioare,ochi,auz.

Reflexe mai bune

O relație mai bună între membri familiei(motocross-ul este un sport de familie)

Motocross-ul devine un sport periculos atunci când nu este practicat corespunzător. Cu echipament corespunzător și îndrumare adecvată, este un sport ca oricare altul dpdv al siguranței.