Bogdan Oproiu

Sprinter pentru camping #1

Atunci când descoperi viața de motociclist(offroad), descoperi că ai nevoie de remorcă, garaj sau dubă. Remorcă + auto = - cazare, rulotă + dubă nu prea are rost(taxe,spațiu,manevrabilitate), deși o rulotă nu este scumpă, dacă legi o rulotă după mașînă, atunci nu poți trage remorca cu motociclete, într-o dubă mare poți avea: garaj, dormitor, bucătărie, baie, etc.  

Pentru activitățile mele remorcă și garaj-ul nu mai sunt suficiente, am simțit nevoia unei dube pentru a putea transporta: echipamentul, scule, motociclete, biciclete, surf, etc care depâșeau capacitatea autoturismului + remorcă, plus frustrarea că nu au putut să iau tot ce aveam nevoie.

După ce m-am interesat de ce există pe piață, am ajuns la două variante de dubă: Mercedes Sprinter și Vw Crafter, varianta cea mai lungă și cea mai înaltă. Cu o singura punte pe spate, 3,5 tone poate fi condusă cu categoria B, se conduce foarte ușor, mai dificil cu parcatul la început.

Am căutat câteva luni pe site-urile cu vânzări auto gen autovit, olx, etc, iar în final am găsit fix ceea ce căutam și anume:

dupa_camping

Mercedes Sprinter cdi 313 fabricat în 2008 L4h3

Exl (extralong) supraânalțat

Geamuri laterale pentru pasageri

8+1 locuri

Carlig

Pat + Tv

Izolație termică și tapițerie

Toate cele menționate mai sus, într-o singură dubă reprezinta un unicorn, sau mulți bani investiți și dureri de cap cu omologarea lor. 

Am multe planuri pentru dubă: bucătărie, duș, scaunele din față să se rotească, încălzire webasto, tempomat(pilot automat), etc. Nu m-am hotărât dacă și cum o voi colanta, mometan remediez problemele care vin la achiziționarea unei mașini second hand. Înmatricularea în sine a fost o provocare, deoarece după eliminearea taxei de mediu, la direcția de înmatriculari din Prahova se intră în clădire pe baza unei liste, care este completată în toiul nopții sau chiar cu o zi înainte.

Voi posta tutoriale cu ceea ce am montat/modificat/aranjat/confectionat.

Am avut deja okazia să merg la un concurs de motocross cu ea și sunt mai mult decăt mulțumit.

Părerea ta este foarte importantă pentru mine. Dacă sunt erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare: înlocuiri,modificări sau completări, te rog să îmi atragi atenția. Mai jos găsești formularul unde îți poți exprima părerea. Aștept cu interes părerea ta, pentru a îți oferi articole cât mai utile, cand vei opri din nou pe blog-ul meu.