Bogdan Oproiu

Accesorii GoPro Hero #4

Dacă citești acest articol, probabil le-ai citit și pe celelalte 3, despre accesoriile GoPro, despre care scriu. Pe unele le-am găsit din greșeală, căutând alt accesoriu Gopro, pe altele le-am descoperit căutând ceva nou cu care să îmi îmbunătățesc filmările.

Desigur există soluți profesionale, folosite în industria cinematografică, dar prețurile fiind pe măsură. Tineri antreprenori adaptează tehnologia la nevoile și bugetele noastre.

M-am tot gândit cum aș putea avea o filmare, cu un gopro care să ma urmărească, dar să nu fie legat de mine, mai exact sa aibe un grad de mobilitate mare, dar sa țină pasul cu mine.

#1 Tiroliana (aka cable cam)

Wiral pare un gadget bine gandit, rămâne de văzut dacă își va găsi locul în colecția mea. Am experiemntat și eu cu mai multe modele de tiroliene diy, dar apoi dronele au devenit mai accesibile financiar și am abandonat ideea.

 

#2 Parașută

Sau mai bine zis Birdie. Poate fi achiziționată de pe Amazon, este foarte compactă și ușoară. Cred că ar avea rezultate mai bune pe o camera gopro session, datorită greutăți reduse ale camerei dar și al volumului.

 

#3 Gopro follow cam

Este un dispozitiv asemanator unei săgeți, care are rolul de a stabiliza camera, care este legata de tine. Aceasta este folosită de amatorii de parapantism, mă tentează sa o încerc și pe moto.

 

#4 Avion

Lehmann LA100 este confecționat din carbon și stiropol, atinge viteze de 80km/h și zboara pe o ruta prestabilită, Zboară complet autonom, practic necesită 0 cunoșințe de pilotaj și se întoarce singur la persoana care o folosește după 5 minute de zbor. Avantajul ar fi: zgomot mai mic decât al unei drone, dar un mare dezavanataj lipsa staționării în aer sau deplasarea la o viteză redusă. Dar fiecare produs își are nișa lui. 

 

#5 Săgeată

Pentru amatorii de tir cu arcul, există o săgeată care încorporeaza un gopro în vârf (nu cred să existe de vânzare). Filmările nu sunt deosebite, dar oferă o perspectivă diferită și probabil o distracție pe masură.

Versiunea AER îți permite să arunci gopro-ul într-o direcție relativ controlată. Aceasta se aruncă cu mâna ca o mingie de fotbal american. Aici puteti descărca schițele pentru o rachetă care încorporeaza camera în lateral, schițele sunt pentru printare 3d, dar cred ca se pot folosi și alte materiale pentru a ajunge la același rezultat.

 

Părerea ta este foarte importantă pentru mine. Dacă sunt erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare: înlocuiri,modificări sau completări, te rog să îmi atragi atenția. Mai jos găsești formularul unde îți poți exprima părerea. Aștept cu interes părerea ta, pentru a îți oferi articole cât mai utile, cand vei opri din nou pe blog-ul meu.