Bogdan Oproiu

Accesorii GoPro Hero #1

Folosesc intensiv de câțiva ani camerele GoPro Hero, mereu am avut nevoie de diferite accesorii, pentru montat camera în diverse poziții sau pe alte tipuri de monturi.

Accesoriile oferite de GoPro sunt foarte folositoare, dar se deterioreaza repede și nu sunt mereu cea mai bună soluție. Eu am confeționat sau găsit pe net după lungi căutări metode mai bune de montat camera prin produsele altor firme, acesta fiind motivul pentru care m-am gândit să scriu despre ele.

Am găsit foarte multe adaptoare, gadeget-uri, pe care le-am cumparat, sau urmează.

 

 #1 Ninja mount 

Este un adaptor foarte util, care vă ajută să montați camera sub cozoroc, folosindu-se de surubul de reglaj, al vizorului, suportul este verstil și ofera o pozitionare cât mai retrasă a camerei, pentru a nu obtura câmpul vizual. Acesta poate fi achiziționat aici

 

#2 Prindere ghidon 22mm

how_to_gopro

Majoritatea prinderilor pentru ghidon, sunt fie pentru zona ghidonului care măsoară 31.6, sau prea complicate. O clema care foloseste un singur surub, pentru camera și fixare pe ghidon,se poate printa 3d la comandă pe ShapewaysqwA. Există şi varianta din aluminiu de la Apache.

how_to_gopro

Prindere ghidon din aluminiu 

 

#3 Suport metalic telecomanda ghidon de la Nihilo

how_to_gopro_remote

Folosesc suportul oferit de GoPro pentru telecomandă și nu îmi place cum este realizat. Pare tensionat când este montată telecomanda și lasă impresia că poate ceda oricând. Se poate cumpara de pe acest site.

 

#4 Montură curbată pentru cască 

how_to_gopro

Acest tip de montură, elimină sistemul clasic de tip quick release folosit de GoPro. Astfel încât camera se prinde direct de montură, prin sistemul clasic de pivotare. Produsul se găseste la comanda pe Stl finder.

 

#5 Centripro 

Acest suport transformă camera într-o centrifugă, folosit corect poate oferi filmări deosebite, am testat si eu versiunea printată. Produsul poate fi cumpărat aici, sau puteți descărca planurile pentru printare 3d și planuri 2d, dacă doriți să il confecționați manual. Inițial a fost conceput pentru Iphone.

 

Aici este un clip cu montura Centripro+GoPro Session, printată 3D de mine.