Bogdan Oproiu

Accesorii GoPro Hero #3

În fiecare an sunt lansate pe piață, camere mai performante, dar întotdeauna este loc de mai bine, chiar dacă camerele au stabilizare optică, vibrațiile pot fi în continuare o problemă, acestea pot fi diminuate dacă folosim sisteme de prindere metalice,i stabilizatoare de vibrații și înclinație. Am testat căteva produse, deși rezultatele sunt foarte bune, sunt un compromis, uneori sunt prea voluminoase, groaie sau nu se pot fixa, astfel încât sa putem filma același cadru cap coadă(ma refer la activități dinamice).

 

#1Clemă ghidon 31.6mm

Este ideală pentru a monta telecomanda, eu mi-am montat și camera direct pe ghidon, dar recomand folosirea unui stabilizator pe axa Z, sau măcar un giroscop.

 

#2 Giroscop 

Wenpod X1

Există multe modele de stabilizatoare pe piață, eu personal folosesc un giroscop cu o singură axă, deoarece este cel mai potrivit pentru filmările mele. Am folosit și un giroscop pe 3 axe de la Feiyu, dar nu am fost prea încăntat de el, datorită vibraților nu își mai corecta axa pe orizontală. Giroscop-ul folosit de mine este de la Wenpod modelul x1. Acesta poate fi folosit cu camerele GoPro sau orice model de smartphone.

Giroscop-ul cu o singură axă l-am folosit cu succes pe cască, piept, ghidon, aripă spate moto. La sfârșitul articolului sunt filmări cu ambele dispozitive.

Feiyu 3g ultra

 

#3 Stabilizator 1 axă

Stabilizator Juin Tech

Am avut mereu problema cu imaginile și filmăarile miscate și am căutat un stabilizator pentru axa Z. Am găsit ce cautam, mai exact Juin Tech AB1 însă ma dezamăgit, speram la ceva gen stabilizatorul Osmo. Camera vibrează foarte mult, suspensia celor de la Juin Tech este un arc banal, fară nici un fel de damper, cu ajutorul unui elastic pentru a limita rebound-ul am reușit o îmbunătățire. Aștept o versiune mai sofisticată a produsului. 

Stabilizator DJI OSMO 

 

#4 Extensie suport prindere

Am rupt foarte multe accesorii GoPro, majoritatea brațe de extensie, există mai multe variante metalice, cea mai versatilă este de la SJcam , versiuni mai mici mi-am confecționat din zale de lanț de motocross/enduro.

 

#5 Extensie GoPro aluminiu cnc

extensie gopro

Este foarte ușor și rezistent, poate fi folosit și pe post de mâner.

 

Filmare cu girosop-ul Wenpod X1

Filmare cu giroscop-ul Feiyu G3 ultra