Bogdan Oproiu

Echipament video

Toate filmările si pozele postate de mine, puteau fi posibile datorita noilor inovați în materie de "Action cam".

Echipamenetele folosite de mine pentru tot ceea ce filmez, sunt in mare parte marca GoPro și conțin foarte multe accesorii.

Am folosit GoPro Hero HD, Hero 3 Black Edition și Hero 4 Session. Ultima fiind cea mai potrivită pentru filmările mele.

Pe langă accesoriile oferite de GoPro, pe unele le-am inventat, modificat.

Pentru motocicletă am descoperit că: cel mai bun sistem de prindere este produs de Ram Mounts și este foarte rezistent în comparație cu cele primite de la GoPro.

În cateva filmări am folosit Hero 3 cu un giroscop Feyiu 3g, dar acesta nu este folositor pentru filmarile cu praf,noroi,zapadă sau vibrații.

Din experienta acumulată cu primele modele de GoPro Hero, expunerea lor la soare timp îndelungat, duce la decolorarea camerei cât și apariția de zârieturi pe carcasa de protecție. Pentru a preveni acest lucru, am adoptat soluția de colantare. Camera intră mai greu în montura stabilizatorului Feiyu G3 ULtra(prezent în imaginea de mai sus).

Întotdeauna mia plăcut să îmi personalizez lucrurile. Iar camera nu a facut excepție de la acest obicei. Kit-urile se gasesc pe ebay și sunt ușor de lipit.

Privind această poză, mă gândesc că nu ar strica și o cameră care sa filmze în spate, sau o cameră 360 de grade de generație mai nouă

 

Așa arata camera după o cursă pe noroi. Pentru acest model confectionasem un sistem de tear off (din folie protectoare pentru ecranele de telefon) folosit in motocross pentru lentila ochelarilor.  

Dispozitivul de rotire despre care am scris în alt articol.

Dispozitivul e rotire l-am folosit și la schi, bicicleta.Mai multe detalii despre el în articolul "Accesoriu GoPro".

Printre altele folosesc un trepied gorilapod de la joby,cateva sisteme de prindere din aluminiu (nu doar rezistente, ci și ergonomice)

Am experimentat și cu o tiroliană confecționată de mine, dar este dificil de sincronizat viteza de deplasare a camerei cu subiectului filmat.Aștept cu nerabdare achiziționarea unei drone capabilă să urmarească singură (Hexo+,Airdog) cu o telecomandă pe care este suficient doar să porți pe mană.

Accesoriile Ram Mounts sunt foarte versatile datorită sistemul de prindere pr sferă, pe acestea le am eu.

Anul acesta folosesc un giroscop Wenpod X1 cu stabilizare pe o singură axă, fiind mai potrivit pentru filmarile mele. Avantajul fiind folosirea camerei cu tot cu carcasa de protecție,dar si compatibilitatea cu accesorile GoPro.Sistemul de susținere al  camerei este compatibil cu telefon mobil de tip smartphone.

Trepiedul joby + un adaptor pentru sistemul quick release pe care le folosesc foarte des, acesta se poate prinde pe orice fel de profil rotund,rectangular sau o creanga de copac,cadru,etc.

 

Pe aceasta cale doresc să multumesc sponsorului Mxshop pentru o parte din accesorii.