Bogdan Oproiu

Merinito, sau cum am redescoperit hainele din lana.

Îmi face deosebită placere să anunț un nou sponsor pentru mine și Oana. Merinito este un producător român de haine din lână. Hainele sunt calitate premium, iar eu le folosesc în toate activitățile mele sportive, dar și în viața de zi cu zi.

 

O zi obișnuită din viața mea , începe dimineața devreme prin a verifica prognoza meteo pentru a mă echipa corespunzător, urmand sa fug cu bicicleta spre serviciu îmbinând utilul cu plăcutul. Aproximativ 13 km zilnic cu bicicleta îmi ofera un minim necesar (cardio) pentru activitațiile solicitante din weekend. Weekend-urile sunt stabilite cam pentru toata perioada anului, fie că înseamnă campionatul de motocross sau antrenamente, fie le am rezervate pentru downhill, treking pe munte, ski de tură/pârtie, snowboard, stand up paddle, tir cu arcul, basket, snorkeling și cross country.

 

 

Am căutat întotdeauna soluţii pentru a ieşi cu motocicleta de cross sau cu cea de stradă, chiar si atunci când nu sunt la concurs sau la antrenamente. Ori de cate ori avem ocazia, eu oana și Claudiu, ne aventurăm la un "enduro" prin padurile dintre Breaza si Sinaia, pentru că recunosc că este o placere enormă sa poti ajunge usor, repede şi în siguranţă pe un pisc de munte să admiri frumuseţile ţării şi să îţi iei doza de "detaşare" de lumea cotidiană. Prezenţa zăpezii şi grosimea stratului de zăpadă nu este un impediment pentru noi, deoarece atunci când stratul este de aproximativ 20 cm ieşim cu motoarele direct în zăpadă pentru un amuzament din derapaje, iar când iarna s-a instalat serios, dau roţile jos şi montez şenila.

Am testat numeroase echipamente şi îmbrăcăminte de protecţie pentru toate sporturile practicate de noi, la care urmărim mai multe aspecte: protecţie, confort, mobilitate, iar plăcerea din sporturile practicate vine atunci când ai o temperatură constantă a corpului, când nu există supraîncălzire sau degeraturi sau când nu te jenează materialul. Eu am fost foarte reticent în ceea ce priveşte lâna, aşa că primele mele articole au fost exact cele de la Merinito:
"Apreciam hainele copilului meu, dar nu mă vedeam purtând aşa ceva, până când nu le-am testat pe pielea mea chiar în această iarna la o tură cu senila şi cateva ieşiri la ski şi la ski de tură.

 


Întradevar temperatura rămâne constantă, iar hainele sunt fixe pe corp. În momentele în care urma să mă supraâncălzesc, atunci când ajungeam la baza pârtiei unde temperatura de afară creştea, dar şi temperatura corpului creştea, sau după cateva minute bune de dat cu şenila, nu am mai avut acel instinct să nu mai stiu ce sa dau jos de pe mine, îmi era bine cu câte haine aveam pe mine. Când ajungeam din nou în susul partiei şi mă izbea gerul şi vântul puternic, nu am mai simţit frigul de la transpiraţie. Plus că nu a mai fost nevoie de multe straturi (bluze, polare) ca să îmi asigur un confort termic pe durata zilei.

 

Articolul complet îl veți găsi pe blogul lor aici.