Bogdan Oproiu

O posibilă redeschidere a traseului de motocross din Câmpina

Pentru mine,tata şi fratele meu traseul din Câmpina a fost mană cerească.

Aici am putut să ne bucurăm de un traseu în mare parte natural, foarte apropiat de casa noastră. În fiecare zi după şcoală sau muncă urcam motocicletele într-o Dacie papuc şi fuga la traseu pană la înserate.

Eu nu am apucat să concurez pe acest traseu, motivele le veţi gasi mai jos, dar traseul din Cîmpina este parte din istoria familiei mele. Ramane de văzut dacă acest traseu va mai funcţiona vreodată sau rămâne o amintire precum tot ce a existat in România aniilor de dinainte de revoluţie.

 

Văcuțele iubesc motocrosul și pasc nestingherite  în zumzetul motocicletelor!

 

Astazi am găsit un articol despre redeschiderea  traseului, ceea  ce poate fi doar un  lucru pozitiv din punctul meu de vedere.

 

 

 

Articolul din ziarul Oglinda:

“Redeschiderea traseului de motocros de pe Muscel, un obiectiv al Comisiei de Sport - Cultură din Consiliul Local

Începând de săptămâna trecută, mai precis la şedinţa de marţi, 26 ianuarie, Comisia pentru “Sănătate, cultură, învatamânt, culte şi tineret, sport si turism” a Consiliului Local a deschis discuţiile pe marginea unui subiect cu adânci conotaţii în percepţia publică câmpineană şi anume redeschiderea vechiului traseu de motocros de pe dealul Muscel. 

Încă de la închiderea traseului, în anii 2007 - 2008 (nu se ştie exact data la care a fost închis oficial), în urma unui cumul de decizii administrative ce au dus indirect la acest deznodământ (una dintre ele fiind hotărârea Consiliului Local din decembrie 2008, prin care s-a luat măsura creării unui drum de acces către lăcaşul de cult al Asociaţiei Augustinienele Sf. Rita, drum proiectat şi construit, întâmplător sau nu, destul de sinuos, astfel încât să încurce decisiv activitatea sportivă - v. foto), opinia publică a reacţionat negativ, dar fără prea mare influenţă pentru a modifica situaţia de facto. De atunci şi până în prezent au apărut multe legende pe marginea închiderii traseului, toate puse pe seama influenţei unor oameni de afaceri asupra administratorilor oraşului, neconfirmate niciodată oficial. 

În 6 ianuarie 2009 ziarul prahova  scria un articol despre desfinţarea traseului:

 

 “Dupa ce Consiliul Local Campina a aprobat, recent, crearea unui drum de acces (cu o lungime de 1003 metri si o latime variabila de 4,0 – 8,0 metri) catre lacasul de cult al Asociatiei Augustinienelor “Sf. Rita", situat pe dealul Muscel, motocrosul campinean a primit o lovitura mortala. 
Si se poate spune ca nici motocrosul national nu se simte prea bine, intrucat pista de motocros cu care drumul amintit se intersecteaza este omologata de multi ani de catre Federatia Romana de Motociclism (FRM), fiind considerata de forul de specialitate una dintre cele mai ecologice din Romania. 
Daca hotararea va fi pusa in aplicare, circuitul de motocros campinean ar putea fi desfiintat. 
Chiar daca este unul dintre cele mai apreciate de catre practicantii si iubitorii acestui sport - aici, in 1987, desfasurandu-se Cupa Prieteniei, cu o participare internationala si cu cel mai mare numar de spectatori la o competitie de acest gen organizata in Romania, respectiv 60.000 de platitori. Proiectul de hotarare mai fusese prezentat, cu o luna in urma, dar nu reusise sa treaca. 
La ultima sedinta ordinara a Consiliului Local din 2008, el a fost aprobat rapid, cu toate ca avizul secretarului municipiului, Paul Moldoveanu, a fost unul negativ, din mai multe motive. Astfel, conform Legii nr.69/2000 a Educatiei Fizice si Sportului, schimbarea destinatiei bazelor sportive apartinand domeniului public si privat al unitatilor administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotarare a Guvernului si numai cu construirea prealabila a altor baze sportive similare celor desfiintate. “

 

Ultima oară cand am fost contactați să gasim un loc in zonă, pentru a face alt circuit de motocross, era tot într-un an electoral....

 

http://www.ziarulprahova.ro/stiri/sanatate-pentru-trup-si-suflet/46313/actualitate-medicala

 

http://ziaruloglinda.blogspot.ro/2016/02/redeschiderea-traseului-de-motocros-de.html?m=1