Bogdan Oproiu

Shoei NXR vs action cam

Viraje, serpentine, rasarit sau apus, toate acestea în spatele unui ghidon și nu numai. Nu doar odată am pățit să ratez momentul, deoarece măinile îmi erau ocupate, camera era prea greu de scos din rucsac sau momentul magic a durat foarte puțin. Câți dintre voi se identifică cu situații similare!?

Amintirile trebuiesc retrăite si povestite, cel mai bun mod de a ne încânta apropiații cu aventurile noastre, sunt camerele pe care le montam pe cască,echipamente, mașini, motociclete, biciclete...

După ce am început să merg cu motocicleta de stradă regulat, am simțit nevoia unei soluții de montare POV bună pentru cameră(sunt multe motive pentru a purta o cameră foto în timpul călătoriei pe o motocicletă). Pentru a nu afecta funcționarea vizierei și a ventilaților, îmi era foarte clar că metodele clasice de montare a camerei GoPro, nu vor funcționa.

Generațiile noi de căști au forme mai puțin sferice, iar adezivii clasici GoPro(în cazul meu), nu se lipesc pe toată suprafața, iar mie nu îmi oferă încredere, că nu voi pierde camera. Recent am schimbat casca de oraș, mai exact modelul Shoei XR 1100 cu modelul Shoei Rf 1200 sau NXR. Datorită curbelor pe care modelul RF-1200 le are, nu am putut monta camera așa cum am dorit, după ce am încercat diverse combinații între accesoriile mele, pentru a lipi montura într-o zonă cât mai aproape de partea centrală-față-jos, din punctul meu de vedere fiind locul cel mai potrivit pentru filmat, m-am hotărât că trebuie întrebat internetul pentru o soluție mai bună.

Există abordări diferite, pe care le-am văzut la cei care se ocupă cu motovlog, modificând diverse accesorii GoPro, cu alte cuvinte imporovizații. 

Soluția am gasit-o imediat în format 3d(stl), cine o dorește o pot trimite pe email. Apoi am găsit o variantă de cumpărat și am adăugat-o imediat in coș, nu am stat pe gănduri deoarece era fix ceea ce căutam. deoarece e

Mai jos casca mea, cu baza Hell și cea clasică lipită inițial pe lateral.

SHOEI NXR cu adaptor Ninja Mount în care am prins stabilizatorul Wenpod X1+GoPro Session 

 

Baza se poate comanda aici, transportul costă 1 euro și durează 2-3 săptămâni. Sunt confecționate prin printare 3D din ABS, pe culoarea negru. Permite deschiderea vizierei și a ventilației de la bărbie, fără a încurca. 

Preț-ul este de 23$, bază vine cu dublu adeziv 3M. Coletul vine la punctul vamal (eu l-am ridicat de la Oficiul Postal 32) și trebuie să aveți printată factura primita pe e-mail. Plata se face prin PayPal, se primește e-mail cu expedierea comenzii și tracking number prin USPS.

Sper că informațiile mele au fost de folos, iar filmările vor fi deosebite. Voi reveni cu o filmare, imediat ce voi avea un drum mai deosebit cu motocicleta.

 

Părerea ta este foarte importantă pentru mine. Dacă sunt erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare: înlocuiri,modificări sau completări, te rog să îmi atragi atenția. Mai jos găsești formularul unde îți poți exprima părerea. Aștept cu interes părerea ta, pentru a îți oferi articole cât mai utile, cand vei opri din nou pe blog-ul meu.