Bogdan Oproiu

Sprinter pentru camping #2

Cel mai important pentru o rulota, caravană sau mai general vehicul recreațional (RV), îl reprezintă spațiul din interior. Pentru a beneficia de spațiul ocupat de bancheta din față, am ales să rotesc scaunele din față 180 de grade. Cel mai simplu este de folosit doar 2 scaune în față, dar eu nu doream să pierd al 3-lea loc din față, chiar dacă Sprinter-ul meu are 8+1 locuri. Am vazut pe net kit-ul de rotire a banchetei, acesta costa în jur de 450 de lire + transport. Am făcut măsurători ale suportului banchetei, am proiectat în Solidworks plăcile de care aveam nevoie, am mai fost necesare câteva piese pentru partea de fixare cu șuruburi. Folosind carton am confecționat tipare pentru fiecare ureche de fixare. Materialul folosit este OL (oțel laminat) pentru Cnc-ul cu laser unde am taiat piesele și are grosimea de 5mm.

Banchetă rotită la 180 de grade, același metoda se va folosi și pentru scaunul șoferului.

Află cum mă poți susține financiar sau sponsoriza.

Scaune rotative doar pentru 2 locuri, avantajul lor este că rotirea scaunelor se face fără a ieși din mașină, iar trecerea din partea din față în interiorul mașinii se poate face și în timpul mersului.

În tutorialul de mai jos aveți dimensiunile pieselor realizate de mine, dacă sunteți interesați de fișierele cad, contactați-mă pe mail.

Pot oferi piesele taiate pe laser cu factură, preț 1000 ron,

Varianta aleasă de mine + bancheta de 3 locuri pe care o am montată în spate, poate forma un pat pentru 2 adulți, sau un loc de luat masa pentru 6 persoane,cănd nu se poate mânca în natură.

Părerea ta este foarte importantă pentru mine. Dacă sunt erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare: înlocuiri,modificări sau completări, te rog să îmi atragi atenția. Mai jos găsești formularul unde îți poți exprima părerea. Aștept cu interes părerea ta, pentru a îți oferi articole cât mai utile, cand vei vizita din nou blog-ul meu.