Bogdan Oproiu

Comanda Shapeways

Astazi vreau să împărtășesc cu voi o soluție pentru pasionații de printare 3d.

Dacă deții o imprimantă 3d, deși ai printat piese solide, finisajul și rugozitatea nu sunt pe placul tău, sau o ai realizat un model 3d și vrei să îl printezi, astfel încăt să fi mulțumit de produsul final, atunci ești în aceași situație ca mine. Cunosc persoane experimentate în domeniul printări3d, care obțin printuri calitative, dar sunt piese pe care nici ei nu le pot printa, atunci poți produce piesa prototip, dacă nu există deja pe net, pe site-uri gen shapewaysgrabcad,thingiverse, etc, iar apoi a le poți produce ieftin, rezistemte și flexibile.

Am obținute modele 3d de pe site-urile mentionate mai sus, care mi-au fost de ajutor pentru măsurători, sau am câștigat timp nefiind nevoit să le proiectez eu. Încă nu am printat modele făcute de mine, deoarece am găsit asemănatoare pe site-ul Shapeways. Comanda este foarte simplă, dacă folosești un cont PayPal, sau card Visa. iar pentru Europa, produsele sunt printate în Norvegia.

Prima mea comandă a fost cu accesorii GoPro, acestea sunt foarte flexbile, dar par și rezistente, urmează să văd cum se coportă în timp.

Platformele online open source 3d, ofera tot felul de gadget-uri, accesorii sau adaptoare pe care nu le poți găsi în general și pot fi un compromis bun. 

Despre aceste accesorii, am scris pe blog în alte articole

 

Părerea ta este foarte importantă pentru mine. Dacă sunt erori în acest articol, sau dacă apreciezi că sunt necesare: înlocuiri,modificări sau completări, te rog să îmi atragi atenția. Mai jos găsești formularul unde îți poți exprima părerea. Aștept cu interes părerea ta, pentru a îți oferi articole cât mai utile, cand vei opri din nou pe blog-ul meu.